microtube

Rating: 
4.583335
Your rating: None Average: 4.6 (12 votes)

This app is an alternative youtube client based on minitube. You can watch videos and subscribe to channels. There is no login to youtube account. Subscriptions are offline.

Not working features:
- all videos and new videos seem to be broken
- autoplay not always work (and cannot be disabled)

You can donate me here paypal.me/MisterMagister
All donations go for Verdanditeam devices (used for porting SailfishOS)

Screenshots: 
Application versions: 
AttachmentSizeDate
File microtube-0.1-1.i486.rpm174.88 KB15/08/2018 - 15:02
File microtube-0.1-1.armv7hl.rpm157.74 KB15/08/2018 - 15:02
File microtube-1.1-1.i486.rpm179.81 KB15/09/2018 - 02:42
File microtube-1.1-1.armv7hl.rpm161.89 KB15/09/2018 - 02:42
Changelog: 

Added german and spanish traslations. Fixed seeking.

Comments

247's picture

For example sometimes it does not appear. I'm watching a portrait video now and i have the time bar without the slider so i don't know where to slider, and this happen often even in landscape mode...

Mister_Magister's picture

just click on video and all controls will appear? in portrait you can see progress and if you click on video then dot will appear too

 

247's picture

Just tried, i started a video in landscape and the time bar was not there, tapped on the video and all controls appeared except for the time bar, so i switched to portrait and the timebar was there, returned to landscape and the time bar disappeared again, even if screen is tapped, the only thing i can see is the time but that does not help me since sometime swiping on it result in a return to the search page...

Kelmi's picture

I found that when you rotate phone another landscape side you can see time bar as portrait shows. This seems works always. Everytime when you try another side, time bar is hidden. So is this intended to be "feature" or bug?

Mister_Magister's picture

Lol you found bug, thanks

247's picture

And by the way, the time bar really needs to be changed, i'm having really hard times using it especially in landscape mode...

Mister_Magister's picture

What difficulties? I use it with no problem

247's picture

Would be nice to have an option to copy links for the videos so we could share them :)

cvp's picture

Can you add a option to download videos and/or save as mp3 ? :)

Kelmi's picture

Oh actually I can go forward in videos, I just tried to press different locations, facepalm.

247's picture

It would be nice if we could open the videos description, useful when there is a lyric in there

Mister_Magister's picture

Full description is below video. I can't fetch more.

Kelmi's picture

Hello, I cannot go forward in videos. Is it bug? Everytime when trying to jump another place it simply stays current place.

I also noticed that sometimes microtube crashes when playing video and then going to sailfish multitask window. How I can send you some kind of logs for this crashing?

Btw nice app indeed and would be better than Ytplayer application if it possible to forward videos!

Mister_Magister's picture

1. Well its working for me but sure it could be buggy. Autoplay doesn't always work either.

2. Crash huh? Simply start it from terminal everything will be in there i hope

Kelmi's picture

Allright, that's little bit weird. Answering your second answer; Well I'm totally rookie in command line, So step by step guide would be necessity.?

Mister_Magister's picture

Just type microtube in terminal lol

jovpov's picture

search works but cannot click on result? Using landscape view on GeminiPDA SailFishOS 2.1.4.14

Mister_Magister's picture

What do you mean cannot click on search result? im clicking and everything is fine?

Mister_Magister's picture

Combination of yt api and some other things

minitreintje's picture

I made a PR to automatically hide the controls when they are not used

Mister_Magister's picture

I know

ferlanero's picture

Great!

minitreintje's picture

Really nice app for a 0.1.
Clean UI and plays videos without any issue.

The only issue I encountered is when you first launch (just after a fresh install) it. No view count and nothing plays. After a restart it works fine.

Are you open for PR's on Github?

Mister_Magister's picture

Sure lol. Its really strange probably some minitube initialisation. Psst: its 0.1 cause i forgot to change it to 1.0 xD

minitreintje's picture

Yeah probably, if I understand it correctly, youtube-dl isn't used but a custom thing from Minitube to retrieve videos

addy's picture

Not able to watch videos. Clicking search results does nothing. SFOS 2.1.14.

Mister_Magister's picture

start it from terminal and see whats happening or just update sfos lol